Annastinalinden's Blog

Oscar VI synnytys

Posted on: 26.11.2012

Oscar V:lla olen askeltanut puolisentoista vuotta. Oscar nro VI on ollut vuorossa jo keväästä, mutta sen syntyminen on viivästynyt. Proteesin päivittäminen on ajoittain aiheellista, koska tumppi supistuu ekoina vuosina rajustikin, kun mm. käyttämättömät lihakset surkastuvat.

Alkuunsa sen valmistamiseen ryhtyminen tuntui mahdottomalta, koska kesä- heinäkuussa keräsin liikaa elopainoa, jolloin Shortykin oli muhkeimmillaan ja uuden jalan valmistaminen olisi ollut hölmöä. Heinäkuun lopulla aloitin vyötärön metsästyksen, joka sekin on kivinen tie. Horisontissa näin ihanteellisemman painoni ja sinne lähemmäs päästyäni siirtyi horisontin viiva entistä kauemmas. Ilokseni kerron, että pahimmat extrakilot ovat karisseet.

Vihdoin syyskuun alussa proteesimestarini valmisti testijalan. Se kuitenkaan ei lainkaan sopinut ja hölskyi kuin entinen. Lisäksi siinä lisäjippona ollut Shortyn suojaksi ajateltu silikoninen keinofyllinki sai ihon vesikelloille ja sitä tietä rikki. Kinttuani muutaman viikon paranneltuani olin kypsä ”shoppailemaan”.

Lokakuun alussa osallistuin kilpailevan proteesipajan kävelykouluun, josta raportoinkin. Siellä trainereina olivat jenkkiläiset Dennis ja Todd sekä pajan edustaja Reijo. Miehet huomioivat kävelyäni ja samassa yhteydessä tutkivat Oscarin, joka sai hämmentävät kommentit. Tämä kaikki johti vieraan, minulle uuden pajan valmistamaan testijalkaan, joka oli entisiäni täysin erilainen. Jalka tehtiin minulle täysin velvoituksetta ja uskomattoman reilulla pohjalla. Sillä oli tukeva kävellä, mutta sekin aiheutti ihon vesikellot, mutta lisäksi turvotti pinnan alta.

Tein päätöksen olla proteesipajaa vaihtamatta, koska periaatteessa pidän jatkuvuudesta. Samalla analysoin suhdettani ”vanhaan” proteesimestariini. Hänen kanssaan olen aina kaikista asioista voinut keskustella. Tiedän myös, että hän on kokenut ammattimies.

Pari viikkoa sitten kävin hänen luonaan, jolloin piti ottaa Shortysta mitat. Hän kuitenkin ehdotti uutta ratkaisua, johon periaatteellisesti suostuin. Hyvä, että hän oli ajatellut. Ratkaisu vaati uuden materiaalin tilausta, jotta mitanotto olisi tarkka. Viikko sitten otimme mitat ja tänään sovitin sen tuloksena syntynyttä Oscar VI:n siis jo yhteensä kolmatta testijalkaa.

Tarkka lukijani muistanee, että V:kin syntyminen oli tuskaa, vaikka erilailla. Käytän nyt Oscar V ja kuvan testijalkaa rinnakkain hissun kissun uuteen totutellen. Wish me luck?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Follow Annastinalinden's Blog on WordPress.com

Arkistot

Laskuri

  • 104,854 hits
marraskuu 2012
ma ti ke to pe la su
« Lok   Jou »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kirjoittelen niitä & näitä ja toivon, ettei satunnainenkaan lukijani pitkästy, vaikken sananiekka olekaan.

Seuraa minua Twitterissä

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin voit seurata tätä blogia ja saat ilmoituksia uusista julkaisuista sähköpostitse.

Liity 10 muun seuraajan joukkoon

Mainokset
%d bloggers like this: