Annastinalinden's Blog

Vero.fi

Posted on: 19.12.2011

Parisen vuotta sitten olin puhelinyhteydessä veroviraston virkailijaan. Tuolloin tiedustelin invalidivähennyksestä. Virkailija lopetti puhelun sanomalla mulle, että vähennys on niin alhainen, että tuskin hakea kannattaa. Aha ja asia jäi siihen.

Törmäsin aiheeseen uudelleen kaksi viikkoa sitten ja panin toimeksi. Asetusten mukainen totuus on, että verotuksessa verovelvolliselle myönnetään lääkärintodistuksen osoittaman pysyvän vamman haitta- asteen perusteella invalidivähennys. Haitta- asteen on vähintään oltava 30%. Fysiatrini kirjoitti napakan vaaditun  sv-B lääkärintodistuksen aiheesta, josta selkisi vamman alkamispäivä sekä muut tarpeelliset tiedot sekä reippaasti vaatimukset ylittävä prosentti.

Lisäksi täytin verotuksen oikaisua varten lomakkeen ja papereideni kanssa suuntasin pääkaupunkiseudun verovirastoon. Vero.fi sivuilla on lomakkeet & tiedot selkeästi löydettävissä ja tulostettavissa, pitää vain osata hakea. Virkailijan puheille yllätyksekseni pääsin sukkelaan, vaikka olin varautunut jonoissa istuskelemaan. Loppujen lopuksi virkailija sanoi, että ottaa itse työnalle ja postittaa minulle päätökset.

Anoin vuosien 2008, 2009 ja 2010 verokseen oikaisua, koska etua takautuvastikin voi hakea sekä vähennystä kuluvan vuoden verotukseen huomioon otettavaksi. Virkailija nyökkäsi ja se oli siinä.

Kenties saan muutaman satasen?

Mainokset

2 vastausta to "Vero.fi"

Heips, mulla tuo invalidivähennys on kummitellut verotuksessa pari vuotta suureksi ihmeekseni, mulla kun tuota haitta-astetta ei ole koskaan edes määritelty koska se ei tosiaan yllä niin korkeaksi että olisin oikeutettu mihinkään etuihin. Liittynee siihen että olin kuntoutuseläkkeellä, saa nähdä poistuuko sitten ensi vuonna. Vähennys on tosi pieni oisiko 115 euroa 100 % invalidille 😮 mutta ainahan sitä kannattaa ottaa vastaan sekin vähä mitä tarotaan 🙂

Ihanaa joulunaikaa sinulle!

Hyvää ja iloista Joulua sinulle läheistesi kera Hanna!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Follow Annastinalinden's Blog on WordPress.com

Arkistot

Laskuri

  • 105,643 hits
joulukuu 2011
ma ti ke to pe la su
« Mar   Tam »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kirjoittelen niitä & näitä ja toivon, ettei satunnainenkaan lukijani pitkästy, vaikken sananiekka olekaan.

Seuraa minua Twitterissä

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin voit seurata tätä blogia ja saat ilmoituksia uusista julkaisuista sähköpostitse.

Liity 10 muun seuraajan joukkoon

Mainokset
%d bloggers like this: